PROCESUL TRANZITORIU ELECTROMAGNETIC PROVOCAT DE SCURTCIRCUITUL BRUSC TRIFAZAT LA BORNELE ÎNFĂȘURĂRII STATORICE A UNUI MOTOR DE INDUCȚIE (ASINCRON) TRIFAZAT (ACTUALITĂŢI ŞI PERSPECTIVE ÎN DOMENIUL MAŞINILOR ELECTRICE (ELECTRIC MACHINES, MATERIALS AND DRIVES - PRESENT AND TRENDS, 2024)
Rezumat. În lucrare, procesul tranzitoriu electromagnetic provocat de scurtcircuitul brusc trifazat la bornele înfășurării inductoare statorice trifazate în conexiune stea (cu punctul neutru al stelei izolat) a unui motor de inducție (asincron) trifazat – având rotorul cu înfășurare indusă polifazată (tip colivie) în scurtcircuit și aflat în mișcare uniformă de rotație – este analizat utilizând ecuațiile diferențiale complexe liniare ale modelului electromagnetic în fazori spațiali reprezentativi al motorului. Analiza procesului tranzitoriu electromagnetic este coroborată prin rezultatele numerice ale unui studiu    de caz concludent.
Keywords: Proces tranzitoriu electromagnetic; Scurtcircuit brusc trifazat; Motor de inducție (asincron) trifazat