THE ANALYSIS OF THE THREE-PHASE INDUCTION MOTOR WITH DEEP ROTOR BARS THROUGH NUMERICAL SIMULATIONS UTILIZING A MODIFIED MATHEMATICAL MODEL (ACTUALITĂŢI ŞI PERSPECTIVE ÎN DOMENIUL MAŞINILOR ELECTRICE (ELECTRIC MACHINES, MATERIALS AND DRIVES - PRESENT AND TRENDS, 2021)
Modelul matematic al mașinii cu inducție trifazată prezentat în lucrare este adecvat pentru aplicarea în cazul barelor cu rotor adânc. Rezistența rotorului și inductivitatea sa de scurgere depind de frecvența curenților rotorului din cauza efectului de piele. Urmând considerațiile anterioare, s-au dezvoltat expresii analitice dependente de alunecare ale rezistenței circuitului rotorului, respectiv reactanța de scurgere a circuitului rotorului. Un model matematic modificat bazat pe fazori spațiali al motorului cu inducție cu bară adâncă este testat prin simulări pentru a evalua caracteristicile motorului. Rezultatele urmează literatura de specialitate.
Keywords: Motor de inducție trifazat; Bare inalte rotorice; Simulari numerice; Model matematic modificat