STUDII DE CÂMP ELECTROMAGNETIC ȘI TERMIC PENTRU MAȘINI ELECTRICE SPECIALE (ACTUALITĂŢI ŞI PERSPECTIVE ÎN DOMENIUL MAŞINILOR ELECTRICE (ELECTRIC MACHINES, MATERIALS AND DRIVES - PRESENT AND TRENDS, 2024)
Această lucrare își propune analiza electromagnetică și termică pentru un motor de cuplu cu unghi limitat, folosind modele numerice bi- și tri-dimensionale. Sunt considerate o serie de modelări și simulări care sunt utilizate în proiectare, în vederea stabilirii unei soluții constructive optime din punct de vedere al tuturor cerințelor motorului stabilite în Specificația Tehnică. Cu ajutorul modelării termice se stabilește timpul în care temperatura din înfășurări ajunge la valoarea maximă admisă pentru motorul de cuplu cu unghi limitat. Modelarea numerică oferă posibilitatea evaluării diferitelor configurații ale motorului de cuplu cu unghi limitat.
Keywords: modelare numerică; element finit; Comsol Multiphysics; câmp electromagnetic; transfer de căldură; DC-LATM