(untitled) (ACTUALITĂŢI ŞI PERSPECTIVE ÎN DOMENIUL MAŞINILOR ELECTRICE (ELECTRIC MACHINES, MATERIALS AND DRIVES - PRESENT AND TRENDS, 2024)
În această lucrare ne propunem să analizăm transferul de căldură al unui motor de cuplu cu unghi limitat, în condiții speciale, de spațiu. Se vor folosi modele tri-dimensionale și în analiza numerică se vor considera două valori ale curentului. De asemenea, variante în care condițiile la limită vor lua în calcul valori diferite ale emisivității suprafețelor motorului vor fi analizate. În interiorul subansamblurilor stator si rotor ale motorului, transferul de căldură se va realiza prin conducție iar între motor și mediul ambiant prin radiație. Folosind analiza numerică, se va putea stabili timpul în care temperatura din înfășurare ajunge la valoarea maximă admisă pentru motorul de cuplu cu unghi limitat, în condițiile menționate.