(untitled) (ACTUALITĂŢI ŞI PERSPECTIVE ÎN DOMENIUL MAŞINILOR ELECTRICE (ELECTRIC MACHINES, MATERIALS AND DRIVES - PRESENT AND TRENDS, 2021)
Lucrarea prezintă experiența autorului în susținerea aplicațiilor de laborator la disciplina Mașini Electrice pe perioada pandemiei provocate de virusul SARS-CoV-2, când orele didactice s-au desfășurat în regim on-line, similar cu activitățile specifice sistemului de învățământ la distanță. Experimentele din cadrul lucrărilor de laborator sunt simulate în mediul de calcul MATLAB-Simulink prin utilizarea și adaptarea modelelor de transformatoare și mașini electrice, existente în biblioteca SimPowerSystem. Concepția aplicațiilor numerice s-a făcut astfel încât implementarea schemelor electrice să fie realizată de către cursanți, în condițiile în care aceștia nu au experiență în modelarea numerică a mașinilor electrice. Sunt prezentate mai multe metode de obținere a rezultatelor din experimentele numerice, care permit asigurarea unui echilibru între numărul de date specific fiecărei lucrări și efortul de calcul necesar, astfel încât experimentele să se poată efectua în intervalul de timp alocat unei lucrări de laborator.