(untitled) (ACTUALITĂŢI ŞI PERSPECTIVE ÎN DOMENIUL MAŞINILOR ELECTRICE (ELECTRIC MACHINES, MATERIALS AND DRIVES - PRESENT AND TRENDS, 2021)
Sistemele de măsurare, dozare și control pentru lichide au la bază aplicații dedicate măsurării cantității de lichid, umplerii controlate a incintelor și dezinfectării lichidelor și suprafețelor. Aplicațiile unui astfel de sistem sunt multiple, de la menținerea calității apei potabile la mentenanța bazinelor de înot și pot fi extinse până în industria alimentară și cea farmaceutică. Lucrarea de față prezintă un montaj experimental pentru monitorizarea și controlul apei într-un rezervor cu lichid. Sistemul este comandat cu ajutorul unor plăci de dezvoltare și are scop didactic, în lucrare fiind prezentat procesul de alegere a componentelor și modul de dezvoltare a aplicației. Cazul particular al machetei prezentate este dezvoltat pentru monitorizarea apei dintr-un bazin.