(untitled) (ACTUALITĂŢI ŞI PERSPECTIVE ÎN DOMENIUL MAŞINILOR ELECTRICE (ELECTRIC MACHINES, MATERIALS AND DRIVES - PRESENT AND TRENDS, 2024)
În această lucrare, autorii abordează aspecte ale simulărilor efectuate în cadrul procesului de proiectare a motoarelor asincrone cu destinaţii speciale, folosind suporturile software moderne specializate. În acest sens, prin elaborarea şi exemplificarea unor proceduri clare privind definirea şi simularea numerică performantă cu metoda elementului finit (MEF) folosind modulele (softuri specifice) de analiză - ANSYS, a modelului generic al unui motor asincron trifazat cu rotorul în scurtcircuit pentru tracţiune electrică, se creează posibilitatea de a răspunde cu rapiditate solicitărilor beneficiarilor şi de a le furniza acestora variante constructive optime.