ELECTROMAGNETIC TRANSIENT PROCESS DUE TO THREE-PHASE SUDDEN SHORT-CIRCUIT AT STATOR-WINDING TERMINALS OF A THREE-PHASE CAGE INDUCTION MOTOR (ELECTRICAL MACHINES, MATERIALS AND DRIVES — PRESENT AND TRENDS, 2024)
Rezumat. În lucrare, procesul tranzitoriu electromagnetic provocat de scurtcircuitul brusc trifazat la bornele înfășurării inductoare statorice trifazate în conexiune stea (cu punctul neutru al stelei izolat)           a unui motor de inducție (asincron) trifazat – având rotorul cu înfășurare indusă polifazată (tip colivie) în scurtcircuit și aflat în mișcare uniformă de rotație – este analizat utilizând ecuațiile diferențiale complexe liniare ale modelului electromagnetic în fazori spațiali reprezentativi                          al motorului. Analiza procesului tranzitoriu electromagnetic este coroborată prin rezultatele numerice ale unui studiu de caz concludent.
Keywords: Electromagnetic transient process; Three-phase sudden short-circuit; Three-phase cage induction motor